Teambuilding er et stærkt redskab

I dagens Danmark er der meget få mennesker, som får lov til at arbejde alene. Meget af tiden er vi simpelthen sammen i projektgrupper, teams og hold, og de kan virkeligt gøre arbejdet effektivt.

I hvert fald i teorien.

Men hvad nu, hvis det der med holdånden halter lidt. Og hvad nu, hvis der ikke er det bånd mellem medarbejderne, som der egentligt skal være, for at et projekt kan komme godt i mål?

Ja så er det måske på at tide at kigge mod teambuilding. Konceptet omhandler forskellige øvelser og lege, som alle er designet til at give et bedre sammenhold mellem medarbejdere.

Styrk evnen til at problemløse i hold

Meget af det arbejde, som man i dag laver i teams, omhandler løsningen af specifikke problemer. Det betyder, at man gerne skal være gode til at kommunikere forskellige bud på løsninger og prøve dem af.

Et klassisk eksempel på en øvelse til dette ville være tårnet af skumfiduser og spaghetti. Med en håndfuld ikke-kogt spaghetti og skumfiduser skal hver gruppe bygge det højeste tårn, som kan stå alene.

Her kræver det virkeligt, at man kan være kreative og arbejde sammen, for sådan et projekt kommer ikke til at stå alene.

Teambuilding kan skabe en bedre forbindelse for nyankomne

Når det kommer nye medarbejdere på arbejdspladsen eller i teamet, så handler det om at få dem til at føle sig velkomne. Det giver em bedre stemning og kan sagtens føre til bedre arbejde, fordi man er mere tilbøjelig til at være ærlig med sine kolleger.

Her skal der øvelser til, så man kan bryde isen! En ofte brugt leg er ”2 sandheder, 1 løgn”, hvor én person fortæller 2 sande ting om dem selv og så 1 løgn.

Det fantastiske er, at man med denne lege ofte kan løsne op for de sociale relationer. Tit kommer der nogle sjove og absurde historier ud og det kan for nogle være helt umuligt at gætte, hvad der faktisk er løgnen. Netop her skaber man et bedre forhold mellem medarbejderne og bryder isen for de nyankomne.

Opnå bedre kommunikation imellem medarbejdere

De fleste af os har nok prøvet at lege ”blindtegningslegen”. Her gælder det om at én person beskriver et motiv, som skal tegnes af en anden – men man må aldrig sige, hvad motivet er. Med ryggen til hinanden skal de to nu skabe en smuk tegning.

Netop denne øvelse er perfekt til at vise, hvor vigtig kommunikation er. Hvis man skal ud at have nogle point og score højt, så skal de to medarbejdere altså være gode til at snakke sammen og forstå hinanden.

Selv hvis det ikke er alle, som scorer lige højt i denne leg, så er der stadig noget at lære. Det at kommunikere dårligt kan faktisk blive lidt sjovt, og man kan hurtigt lære af sine fejl.

Samtidig er det en mulighed for medarbejdere at lære hinanden at kende. Det at se, hvordan en kollega tolker ens instrukser ud kan være meget givtigt og føre til mange sjove øjeblikke.

Teambuilding – derfor

Teambuilding giver altså nogen åbenlyse fordele for både arbejdsgiver og medarbejdere i form af både et bedre arbejdsklima og et bedre sammenhold. Så der er altså gode og åbenlyse grunde til at anvende teambuilding til at styrke sammenholdet i virksomheden. Det gør det både til en bedre arbejdsplads for medarbejderne og samtidig kan det fra virksomhedens side være et godt redskab til at fastholde medarbejdere og øge lønsomheden i virksomheden.

Tag afsted i nogle dage

Skal man virkelig tæt på hinanden som både medarbejdere og ledelse i en virksomhed kan det være en god idé at tage af sted sammen i nogle dage med et par overnatninger. Det kan være godt at omme væk fra de vante rammer og det kan samtidig være en god idé at bruge nogen intensiv tid sammen. På den måde kan man virkelig komme til at lære hinanden godt at kende for på den på at styrke relationerne hinanden i mellem.

Disclaimer

FashionUnit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *