På trods af den elektroniske revolution er brætspil stadig populære hos danskerne

I dagens Danmark har de fleste efterhånden både en mobil og en computer. Og nogle af os har måske endda flere af hver, både til arbejde og til personligt brug. Sammen med de decidere spillemaskiner, så som eksempelvis Xbox og Playstation, finder man til disse enheder et stort udvalg af både kendte og mindre kendte spil. Udvalget er stort, og man kan stort set altid finde noget, som falder i ens smag.

Men selv om spil til de elektroniske platforme har fundet en stadig større popularitet over de senere år, så betyder det absolut ikke, at man skal glemme alt om de mere traditionelle brætspil. Der er nemlig rigtig mange gode sider ved mange af de brætspil, som vi kender og elsker.  Og der vil derfor altid være god grund til at fine dem frem af gemmerne med jævne mellemrum

Brætspil går langt tilbage i tiden

Et af de ældste brætspil, som vi har, er skak. Skak er verdenskendt, fordi det er så godt til at udfordre os. Dette brætspil er nemlig baseret på logisk og strategisk tænkning, og det kræver utrolig meget hjernekraft at blive virkeligt god til et spil så baseret på logisk tænkning. Forskning har vist, at skak blandt børn er med til at opfostre en attitude, hvor planlægning på længere sigt ses som lige så givtigt som hurtig belønning, hvilket ofte ses i skak, hvor man skal tænke længere frem. Samtidig er skak også rigtigt godt, da det holder dig på tæerne – du har mulighed for at træne hjernen mere end med mange andre spil, så du aldrig bliver holdt slap mentalt. Skak er derfor også et af de spil, som er godt at spille for folk, når de kommer lidt op i årene, fordi det er med til at holde hjernen frisk og i gang.

Brætspil kan stadig måle sig med den elektroniske underholdning

Brætspil har også en dimension, som mange ofte glemmer. Et godt spil Ludo eller Monopoly kan gøre, at du kommer tættere på de mennesker, som du spiller med. Her er spillene med til at skabe en form for fællesskab, hvor man ikke kun lærer mere om hinanden, men man har mulighed for at se, hvad andre mennesker bedst kan lide i form af de træk, som de laver. Derfor er det rigtig smart at spille brætspil til familiesammenkomsterne, da man let kan være mange om de populære spil, og samtidig bliver man knyttet tættere. Derfor kan I alle sammen have det sjovt sammen, og samtidig blive lidt klogere!          Brætspil besider ganske enkelt nogle gode sociale egenskaber g det er sikkert også en stor del af forklaringen på, at så mange mennesker elsker at samles om et godt spil.

Brætspil er også med til at påvirke den måde, som du lærer nye ting på og den måde, hvorpå du kan læse problemer. Flere former fra brætspil er blevet vist, igennem forskning, til at være meget effektive i at forbedre evnen til at løse komplekse problemer hurtigere. Dette kan komme til at vise sig i dit arbejde, hvor du kan blive bedre til at tænke kreativt på de problemer, som I står overfor. Det kan da også vise sig i hjemmet, hvis der er problemer, som kræver lidt mere tænkning end som så. Derved får du altså forbedret mange af de evner, som vi alle samen bruger i hverdagen, og som vi alle nok også kunne bruge at få finpudset. Derfor er der altså ingen grund til at lade brætspillene ligge i skuffen – find dem frem og lær hinanden, og logisk tænkning, lidt bedre at kende!

Brætspil besidder altså en række egenskaber, som man sal lede længere efter hos de elektroniske spil. Og det er uden tvivl en stor del af forklaringen på, at brætspil vedvarer at være så populære og udbredte.

 

Disclaimer

FashionUnit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *